El Colegio de Abogados de Barcelona emite una resolución de apoyo a los Cinco

user warning: Table './tiempodecuba/drupal_accesslog' is marked as crashed and should be repaired query: INSERT INTO drupal_accesslog (title, path, url, hostname, uid, sid, timer, timestamp) values('32 diputados belgas condenan la violación de los derechos humanos de los Cinco', 'node/924', '', '174.129.228.67', 0, 'nlljda95kh8i810aag96obfdt4', 190, 1292089915) in /usr/local/psa/home/vhosts/tiempodecuba.com/httpdocs/modules/statistics/statistics.module on line 64.

La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col.legi d’Advocats de Barcelona i l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, expresan su repulsa por las graves violaciones de los derechos de los Cinco cubanos y exigen un juicio justo y que se dejen sin efecto las medidas inhumanas y discriminatorias a las que están sometidos. 

La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col.legi d’Advocats de Barcelona i l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, informades de les greus violacions dels drets de la defensa que s’han produit en el procés seguit als Estats Units contra cinc ciutadans cubans, Gerardo Hernández, Ramón Labañino, Antonio Guerrero, Fernando González y René González, per suposats delictes d’espionatge i conspiració, han pres l’acord de fer pública la següent resolució.

  1. Manifestem la més absoluta repulsa per les condicions irregulars del procediment judicial seguit contra els cinc ciutadans cubans, condemnats a penes duríssimes en un judici en el qual es van veure en la impossibilitat d’aportar proves i testimonis per a la defensa , davant d’un jurat manifestament hostil i en unes condicions de pressió social i mediàtica escandaloses, fins al punt que el Tribunal d’Apel.lacions d’Atlanta es va veure obligat a revocar la sentència i a ordenar la celebració d’un nou judici amb les degudes garanties d’independència i imparcialitat del Tribunal.
  1. Exigim que el cinc cubans siguin jutjats amb el més escrúpulos respecte de les garanties per a la defensa, i per un tribunal competent, independent i imparcial, tal com preveu l’article 14.1 del Pacte Internaciona lde Drets Civils i Polítics. A l’espera del seu alliberament definitiu, exigim també que mentre romanguin privats de llibertat se’ls apliqui un règim penitenciari respectuós amb els drets inherents a la persona i es deixin sense efecte les mesures inhumanes i discriminatòries a que estan sotmesos.

Barcelona, a vint de març 2006